top of page
  • Writer's pictureMarjukka Karttunen

Tiedä häntä!

Olen kerinnyt käymään monissa naisten kimppajuoksutapahtumissa ja puolimaratoneilla lukemattomia kertoja ja osallistunut yöjuoksuihin ja moniin muihin liikuntahaasteisiin ja festareihin.



Nykyään minulla on kaksi pientä koiraa ja otan ne mielelläni mukaan kylään, kaupungille ja jopa lomareissuille, jos se on mahdollista.


Chaoskoirani käy jo yhdeksättä vuotta ja Jupiter täyttää kohta kolme. Koirani ovat venäjäntoyrotuisia. Ne ovat pieniä koiria, mutta tosi kovia liikkumaan ja leikkimään. On tosi harmi, kun joskus joutuu jättää karvakamut kotiin, kun itse lähtee ostoksille tai kaupungille kahville.


Olin viemässä koiria rokotukseen, kun minulla juolahti. Enää ei tarvitse jättää koiria kotiin, kun ihmisillä on hauskaa. Ideoin uudenlaisen, ihmisten ja lemmikkien iloisen vapaa-ajan tapahtuman; Hännät heiluu. Tarvitsin rinnalleni liikekumppanin, jotta pääsimme tuumasta toimeen. Yhdessä Outi Myllymäen kanssa perustimme yrityksen ja lanseerasimme viime syksynä ensimmäisen Hännät Heiluu-tapahtuman.



Hännät Heilui Turun Kauppatorilla viime syksynä ja se oli jymymenestys. Tapahtumassamme oli mukana mm. SPR:n Nallesairaala ja Lemmikit ry:n pehmolemmikkien söpöyskilpailu, johon lapset saivat tuoda omia unikavereitaan positiivisesti arvioitaviksi ja hoidettaviksi. Mikä ihana hulina siinä olikaan, kun pehmonallejen ja -koirien ilmoittautuminen kilpailuun alkoi.



Torilla esittäytyivät eri eläintensuojelujärjestöt, Pelastuskoirat ja Vesipelastuskoirat. Kissojakaan ei katsottu karvoihin ja paikalla oli populaatiokissojen auttamiseen erikoistunut Dewi ry. Maarit Haapasaari toi paikalle upeat Halikoirat, valtavat, rauhalliset berninpaimenkoirat, joita sai halata hellästi.



Hyvän mielen kruunasi se, että yhteistyössä eläinlääkäripalvelu Evidensian kanssa lahjoitimme 500 euroa paikallisille kansalaisjärjestöille. Rahapotti oli jaettu viiden euron lipukkeisiin, joilla sata osallistujaa sai Auttamisesta Arkea-palvelun kautta kohdistaa oman arvokuponkinsa haluamaansa avustustyöhön.



 

Lopuksi teimme koko koiraronkka pitkänä kulkueena kävelyn Aurajokimaisemissa. Olipa upea näky, kun letkan etupää oli Aurajoen toisella puolella, kun letkan häntäpää keikkui vielä tois pual jokkee. Kuulinkin, kun eräs rouva valaisi ystävätärtään:" no, siinä se menee nyt, se Hännät heiluu-kulkue”.



Oli hauskat haukkumiset, kun torilla hyöri ja nuuski paljon pieniä ja isoja koiria. Kaikki mahtuivat paikalle sopuisasti ja keli oli syksyisen aurinkoinen. Kun tilaisuus oli päättynyt, kiersin koko aukion. En löytänyt yhtään kikkaraa, mistään.



Nyt vuosi on vaihtunut ja Hännät Heiluu lähtee ilostuttamaan ja yhdistämään muidenkin kaupunkien koiramielisiä.


Sivulta www.heiluu.fi voit pian 0tsekata, milloin saavumme paikkakunnallesi. Olemme Facessa, Instassa ja Tik Tokissa nimellä; Hännät heiluu.


Tiedä häntä, missä torilla tavataan?



30 views

Recent Posts

See All
bottom of page